Tar våren ut sin rätt på sommaren även på börsen?

Att slänga ur sig vilka företag ni borde satsa på inom börsen denna sommar är självklart bara det riskfyllt – att slänga ur sig detta avspeglar spelet i sig. Framtiden är aldrig säker inom börsen, men det går att se vilka som ser lovande ut i dag och ibland kan det faktiskt vara bra att se till dagsläget för att få ett hum om framtiden. Vi ska kika lite närmare på vilka tre företag och vilka två branscher som ser lovande ut just nu. Det är ju trots allt vår och vårkänslorna brukar spela ut på sommarplanerna, om vi ska tänka lite taktiskt här.

De flyger på börsen

Det ser faktiskt ut som om sommarplanerna spelar ut sin rätt även på börsen, då två av de allra största flygbolagen i Norden ökade nyligen när mycket annat sjönk. Både Norwegian och Finnairs trafik har stigit på senaste. Förhoppningsvis håller detta i sig till sommaren och om vi tar oss från luften till under ytan har vi faktiskt en bransch som vi hoppas fortsätter att simma uppåt; fiskodlingsbranschen ser lovande ut just nu och har precis stigit en del på börsen. Att det just är fiskodlingsbranschen beror på Nordeas optimistiska syn på sektorn. Här syns det tydligt att det kan vara bra att hålla ögonen öppna för mindre kända branscher och kliva ur sin bekvämlighetszon. Det finns ju tydligen guld även på andra sidan, så att säga.

Se över Norden

Den danska smyckestillverkaren Pandora har även den stigit på senaste tiden och med alla dessa nordiska företag i spetsen råkar det faktiskt vara så att de nordiska börserna stadigt stiger och faktiskt ser lovande ut i jämförelse med övriga Europa. Så samtidigt som vi råder er att kliva ut ur bekvämlighetszonen, kan det i vissa fall vara värt att stanna kvar där man är. Det är ju trots allt en mycket osäker bransch som tål att hållas koll på och med det sagt skulle det absolut bästa av dessa råd vara att faktiskt hålla alla dörrar öppna – som en riktig investerare.

Håll koll

Så vad kan vi säga? Ta oss inte på orden, men sikta på en nordisk sommar i år – du behöver inte nödvändigtvis investera i dem, men det är värt att hålla koll på dem. Gör du det så kanske du får flyga ännu mer sen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *